Ο Πουτιν βγαζει βιντεο στη φορα απο τα βομβαρδιστικα και απειλει το Ισλαμικο κρατος

Καταγραφή

Νέα βίντεο με στρατηγικά βομβαρδιστικά να πλήττουν στόχους που «ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος» με «έξυπνες βόμβες» και πυραύλους cruise έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Russia Today, πρόκειται για επιθέσεις αντιποίνων, καθώς τα εν λόγω αεροσκάφη άρχισαν να χρησιμοποιούνται λίγο μετά την επιβεβαίωση πως η αεροπορική τραγωδία στο Σινά στις 31 Οκτωβρίου οφείλεται σε βόμβα που είχε τοποθετηθεί από τρομοκράτες.

Καταγραφή

Πρόκειται για αεροσκάφη Tu-160 (ΝΑΤΟϊκός προσδιορισμός «Blackjack») από τη βάση του Ένγκελς, κοντά στο Σαράτοφ (νότια Ρωσία), Tu-22M3 («Backfire C») και Tu-95 («Bear») από το Μοζντόκ (βόρειος Καύκασος).

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Sputnik, τον κύριο όγκο των αποστολών φαίνονται να έχουν αναλάβει τα Tu-22MM3 Backfire: Στις 17 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν πλήγματα από 24 Backfire, καθώς και 5 Tu-160 και Τu-95MS. Σημειώνεται πως το Backfire είναι ένα υπερηχητικό βομβαρδιστικό μακράς εμβέλειας, μεταβλητής γεωμετρίας πτερύγων, που είχε αναπτυχθεί επί Ψυχρού Πολέμου, κυρίως για χρήση εναντίον ΝΑΤΟϊκών ομάδων μάχης αεροπλανοφόρων. Μεγάλοι αριθμοί παραμένουν σε υπηρεσία με τη ρωσική πολεμική αεροπορία. Έχει μέγιστη ταχύτητα 1.88 Μαχ και βασικός οπλισμός του είναι βλήματα cruise, για χρήση εναντίον στόχων επιφανείας.

Be first to comment