ΣΠΙΤΙ-DIY

Mειώστε τους λογαριασμούς και… σώστε την τσέπη σας: Έτσι θα κάνετε οικονομία στο σπίτι σας!

By  | 

Η καθημερινή λειτουργία ενός σπιτιού είναι δαπανηρή από μόνη της, γιατί να την επιβαρύνουμε λοιπόν με περιττά κόστη;

Πόρτες και παράθυρα που μπάζουν αλλά και συσκευές που ρουφάνε ενέργεια σαν δαιμονισμένες ισοδυναμούν με πιο φουσκωμένους λογαριασμούς.

Το καλό είναι πως κάτι μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε τις «απώλειες» και να εξοικονομήσουμε τα πολύτιμα ευρώ μας…

Πρίζες και φορτιστές
Many plugs plugged into electric power bar

Φορτιστές αφημένοι στην πρίζα και ηλεκτρικές συσκευές συνδεδεμένες στο ρεύμα καταναλώνουν συνεχώς ρεύμα, ακόμα και όταν είναι κλειστές. Καταναλώνουν μάλιστα τόσο ρεύμα που ισοδυναμούν με το 10% πάνω-κάτω της μηνιαίας κατανάλωσης ρεύματος.

Θερμοσίφωνας

Ότι δεν αφήνουμε τον θερμοσίφωνα όλη τη μέρα ανοιχτό δεν χρειάζεται καν να το πούμε. Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι μια καλή μόνωση στον θερμοσίφωνα και τις σωληνώσεις του μειώνει δραστικά την απώλεια της θερμότητας και μπορεί να εξοικονομήσει κάπου 4-9% από τα μηνιαία έξοδα για το ζεστό νερό.

Πλυντήριο
plintirio

Το να πλένουμε τα ρούχα μας σε ζεματιστό νερό κοστίζει περισσότερο, καθώς καταναλώνουμε παραπανίσια ενέργεια για την επιπλέον θέρμανση του νερού. Αν πλένουμε με κρύο ή χλιαρό νερό, και στα ρούχα φερόμαστε καλύτερα αλλά και στην τσέπη μας. Οι έρευνες υποδεικνύουν ότι μπορούμε να εξοικονομήσουμε ακόμα και 50 ευρώ τον χρόνο.

Θερμοστάτης, η έξυπνη λύση

Μη χαλάτε τσάμπα λεφτά στη θέρμανση ή την ψύξη του σπιτιού όταν δεν είστε μέσα ή όταν κοιμάστε. Ένας προγραμματιζόμενος θερμοστάτης είναι εδώ η λύση, καθώς μπορεί να εξοικονομήσει ακόμα και 10% των μηνιαίων εξόδων ψύξης-θέρμανσης…

Φίλτρα αέρα

Ένα ακάθαρτο φίλτρο αέρα σε ιονιστές και κλιματιστικά μειώνει την αποδοτικότητα της συσκευής κατά 5-15%, καταλήγοντας σε μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Ελέγξτε τα φίλτρα τουλάχιστον μια φορά τον μήνα και ξεχάστε την περιττή κατανάλωση ρεύματος.

Ανεμιστήρας οροφής
anemistiras

Δεν είναι πρόβλημα, είναι λύση! Και μάλιστα και στην ψύξη και τη θέρμανση, καθώς το μυστικό εδώ είναι η ταυτόχρονη λειτουργία του με το κλιματιστικό ή το καλοριφέρ. Το καλοκαίρι, αφήστε τον να περιστρέφεται αντίθετα από την κίνηση των δεικτών του
source

Διαβάστε περισσότερα.

Loading...