Home > FUN STORY > Έτσι μοιάζουν τα πιο ακριβά φαγητά του κόσμου.Δείτε πόσο κοστίζουν

Έτσι μοιάζουν τα πιο ακριβά φαγητά του κόσμου.Δείτε πόσο κοστίζουν

Το τι σκέφτεται κανείς όταν ακούει “ακριβό φαγητό”, σχεδόν πάντα διαφέρει από αυτό που σκέφτεται κάποιος άλλος. Για κάποιους, “ακριβό φαγητό” σημαίνει κόκκινος σολομός, ενώ για άλλους, τρούφα. Όπως και να έχει, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα τροφίμων που κοστίζουν πολλά περισσότερα απ’ όσο θα μπορούσαμε οι κοινοί θνητοί να φανταστούμε.

Στη λίστα που ακολουθεί, θα δείτε 10 από τα πιο ακριβά τρόφιμα του κόσμου. Θα δοκιμάζατε ποτέ;

#1 Αμερικανικό Ματσουτάκε
01

Αυτά τα μανιτάρια είναι τόσο σπάνια, που η τιμή τους αγγίζει τα 560€ το κιλό. Προέρχονται παραδοσιακά από την Ιαπωνία, όμως αναπτύσσονται και σε κάποιες άλλες χώρες της Ασίας. Ωστόσο, ο αριθμός τους έχει μειωθεί αισθητά, εξαιτίας των εντόμων και της εισβολής δέντρων που μεγαλώνουν στα σκιερά μέρη που αναπτύσσονται αυτά τα μανιτάρια. Επειδή δεν υπάρχει τρόπος να καλλιεργήσει κανείς τα Αμερικανικά Ματσουτάκε, υπάρχει πιθανότητα της μαζικής τους έκλειψης στο μέλλον.
#2 Καφές Κόπι Λούγουακ
02

Ο καφές αυτός παράγεται σε βιομηχανικές ποσότητες στην Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και τη νότια Ινδία. Είναι ο πιο ακριβός καφές του κόσμου. Το κόστος του κυμαίνεται μεταξύ 235-1.125€ το κιλό. Είναι διάσημος για την ειδική μέθοδο επεξεργασίας του.

#3 Χαβιάρι λευκού μαργαριταριού
03

Ένα κιλό του χαβιαριού αυτού κοστίζει 8.500€. Ο λευκός οξύρρυγχος είναι ένα είδος μεγάλου ψαριού, που ζει στην Κασπία θάλασσα. Η τιμή του είναι τόσο υψηλή, επειδή τα αυγά του ψαριού αυτού, προμηθεύονται πολύ σπάνια (μόνο όταν υπολογίζεται πως είναι περίπου 100 ετών).

#4 Σούπα από φωλιές χελιδονιών
04

Οι φωλιές των πτηνών αυτών κατασκευάζονται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από το σάλιο τους, δεν υπάρχει κάποιο άλλο υλικό. Οι φωλιές τους αποτελούν πια ένα εκλεκτό έδεσμα της κινέζικης κουζίνας. Η υψηλή τιμή αυτού του πιάτου, δικαιολογείται πολύ εύκολα: η συλλογή των φωλιών είναι αρκετά επικίνδυνη ασχολία. Τα πουλιά χτίζουν τις φωλιές τους σε απόκρημνα βράχια, όπου το ρίσκο της πτώσης είναι πολύ υψηλό. Το κόστος του εδέσματος αυτού, υπολογίζεται γύρω στις 3.000€ το κιλό.

#5 Σαφράνι

05

Το κόστος του καρυκεύματος αυτού, κυμαίνεται μεταξύ 375-935€ το κιλό. Αυτό συμβαίνει, γιατί το σαφρόνι (κρόκος Κοζάνης) αναπτύσσεται μόνο για 7 ημέρες του φθινοπώρου. Συλλέγεται και επεξεργάζεται με το χέρι. Επίσης, για να συλλέξει κανείς μόλις 1 κιλό κρόκου, πρέπει να μαζέψει 300.000 λουλούδια.

#6 Λευκές τρούφες

06

Η υψηλή τιμή των τρουφών αυτών, είναι αποτέλεσμα των συγκεκριμένων συνθηκών που απαιτούνται για την ανάπτυξή τους, αλλά και των ειδικών μεθόδων που συλλέγονται και διατηρούνται, όπως και της εξαιρετικής τους γεύσης και του αρώματός τους. Στην Ευρώπη, ένα κιλό λευκές τρούφες, κοστίζει περίπου 2.000€.

#7 Μαύρο κοτόπουλο Αγιάμ Σεμάνι
07

Το κοτόπουλο αυτό εκτρέφεται στην Ινδονησία, όμως δεν εξάγεται σε άλλες χώρες, λόγω του κινδύνου εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών. Αυτή η ράτσα πουλερικών είναι τόσο σπάνια, που μόλις ένα κοτόπουλο στοιχίζει περίπου 187€ στην Ινδονησία. Και έξω από τα σύνορα της χώρας, η τιμή αυτή μπορεί να φτάσει χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, στη Μαλαισία το κοτόπουλο αυτό είναι τόσο κοινό, που η τιμή του δεν ξεπερνά την τιμή ενός συνηθισμένου.

#8 Ιαπωνικές μπριζόλες Γουαγκού
08

Οι μπριζόλες αυτές προέρχονται από ιαπωνικό μοσχάρι και είναι ένα από τα νοστιμότερα και ακριβότερα εδέσματα του κόσμου. Το κρέας έχει ένα εκπληκτικό άρωμα και μια διάσημη βουτυρένια υφή. Στην Ιαπωνία, τα καθαρόαιμα μοσχάρια Γουαγκού που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή, δέχονται μασάζ, πίνουν μπύρα και ακούν κλασική μουσική. Το κόστος ενός κιλού, μπορεί να ανέλθει στα 420€.

#9 Ιβηρικό ζαμπόν
09

Το “Jamón Ibérico”, παράγεται στην Ισπανία και είναι το πιο ακριβό είδος ζαμπόν του κόσμου. Στην Ισπανία, τα ιβηρικά γουρούνια ταΐζονται εξ’ ολοκλήρου με βελανίδια και τεράστιες περιοχές υπάρχουν ειδικά για τη βοσκή τους. Το κόστος ενός κιλού του ζαμπόν αυτού, υπολογίζεται περίπου στα 365€.

#10 Τυρί άλκης
010

Είναι ένα από τα ακριβότερα είδη τυριού και παράγεται μόνο σε ένα μέρος του κόσμου: τη φάρμα “Το σπίτι των άλκεων” στη Σουηδία. Παράγεται από το γάλα άλκης. Το τυρί είναι λευκού χρώματος και μοιάζει στην όψη με τη δική μας φέτα. Κοστίζει περίπου 1.000€ το κιλό και παράγεται σε περιορισμένες ποσότητες.
Πηγη

Διαβάστε περισσότερα.

Loading...