Home > FUN STORY > 6 Πολύτιμες Πληροφορίες που όλοι ΠΡΕΠΕΙ να Γνωρίζουμε αν Θέλουμε να Πληρώσουμε με Κάρτα. Δώστε Βάση στην 4η!

6 Πολύτιμες Πληροφορίες που όλοι ΠΡΕΠΕΙ να Γνωρίζουμε αν Θέλουμε να Πληρώσουμε με Κάρτα. Δώστε Βάση στην 4η!

Πολλοί πέφτουν θύματα κακόβουλων απατεώνων, που χρησιμοποιούν ειδική συσκευή για να διαβάζει τα δεδομένα από τις τραπεζικές τους κάρτες (skimmer), και στη συνέχεια κλέβουν τα χρήματά τους. Σήμερα, ένα τέτοιο πρόβλημα μπορεί να συναντήσετε ακόμα και σε καταστήματα και σε εστιατόρια, όπου πληρώνετε με κάρτα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία τερματικών POS Ingenico εξέδωσε οδηγίες σχετικά με το πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε ένα ύποπτο μηχάνημα στα τυποποιημένα POS (Ingenico iSC250). Θεωρούμε ότι όλοι μας θα πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες.

Το POS με skimmer είναι σημαντικά μεγαλύτερo
01

Για να ταιριάζει το μέγεθος του τερματικού skimmer, θα πρέπει να είναι μακρύτερο και πλατύτερο από την ίδια τη συσκευή. Αυτός είναι ο λόγος που ένα POS με skimmer είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα πραγματικό POS. Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό με το οποίο μπορείτε να εντοπίσετε τη συσκευή για την ανάγνωση πληροφοριών.

Δεν φωτίζει το πληκτρολόγιο
02

Επιπλέον, το skimmer, το οποίο οι απατεώνες μπορούν πολύ γρήγορα να συνδέσουν, μπλοκάρει το πεδίο φωτισμού του POS για να εισάγετε τον κωδικό PIN.

Κλείδωμα με πράσινο LED
03

To skimmer μπλοκάρει το πράσινο LED, που ανάβει κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των ανέπαφων καρτών.

Συμβαίνουν συχνά λάθη στη διαδικασία
04

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο σχεδιασμός του skimmer εμποδίζει τη μαγνητική λωρίδα να διαβάσει τα δεδομένα. Αυτό οδηγεί σε περισσότερες αποτυχίες κατά την ανάγνωση και επιβραδύνει σημαντικά την κανονική λειτουργία της συσκευής. Έτσι, ένα POS με skimmer μπορεί να λειτουργεί λίγο πιο αργά από το κανονικό.

Μην συνδέσετε τη γραφίδα
05

Κάποια μοντέλα POS διαθέτουν μια γραφίδα, η οποία χρησιμεύει για να βάλετε μια υπογραφή μετά την ανάγνωση της κάρτας. Το POS με skimmer iSC250 εμποδίζει τη φυσιολογική θέση της γραφίδας.

Πώς να προστατεύσετε τα χρήματά σας

  • Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευτείτε από απάτες είναι να ανοίξετε μια ξεχωριστή χρεωστική κάρτα. Μπορείτε να επαναφορτίσετε τη κάρτα μόνο με το απαιτούμενο ποσό που απαιτείται για την αγορά σας.
  • Συνδέστε τον τραπεζικό σας λογαριασμό με υπηρεσία SMS για να ενημερώνεστε άμεσα για ύποπτες συναλλαγές.
  • Ορίστε όρια. Περιορίστε το όριο ανάληψης μετρητών από την τράπεζα μέσω του Διαδικτύου. Οι απατεώνες δεν θα είναι σε θέση να αφαιρέσουν ολόκληρο το ποσό με τη μία.
  • Αν χάσετε την κάρτα σας, ή αν έχετε λόγο να πιστεύετε ότι κάποιος τρίτος γνωρίζει τα στοιχεία σας, επικοινωνήστε αμέσως με την τράπεζά σας για να την μπλοκάρετε.
  • Επίσης, μάθετε σχετικά με τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις της ασφαλιστικής κάλυψης της τραπεζικής σας κάρτας. Ορισμένες τράπεζες έχουν ειδικά προγράμματα για την προστασία των πελατών από τις απάτες και προσφέρουν αποζημιώσεις.
  • Πληρώνοντας κάρτα σε ένα κατάστημα, βεβαιωθείτε ότι οι εργαζόμενοι να μην παίρνουν την κάρτα μαζί τους. Αν θέλετε να πληρώσετε με μια κάρτα ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, μην αφήνετε τον υπάλληλο να πάρει την κάρτα σε άλλο χώρο, καθώς μπορεί να λάβει όλες τις πληροφορίες χρησιμοποιώντας ένα skimmer. Γι” αυτό απαιτήστε όλες οι οικονομικές συναλλαγές να γίνονται μπροστά σας.
  • Ελέγξτε προσεκτικά τις αποδείξεις που τυπώνονται κατά την πληρωμή με κάρτα. Το πεδίο όπου αναγράφεται το προβλεπόμενο ποσό, δεν πρέπει να είναι κενό.

Πηγη fanpage

\/ διαβάστε περισσότερα \/

Loading...