Home > AUTO MOTO > 10 από τα καλύτερα κινέζικα αντίγραφα αυτοκινήτων

10 από τα καλύτερα κινέζικα αντίγραφα αυτοκινήτων

Οι Κινέζοι φτιάχνουν πλέον όλο και περισσότερα δικά τους μοντέλα. Όμως συνεχίζουν και να αντιγράφουν, κι αυτά είναι τα καλύτερα από τα νέα τους «δημιουργήματα».

Youxia X
01
Το αντίγραφο Youxia X
02

Tο πρωτότυπο Tesla Model S

Όταν ένα αυτοκίνητο εκπροσωπεί μια τάση και είναι στη μόδα, τότε τραβάει και το ενδιαφέρον των αντιγραφέων. Η Tesla δεν θα μπορούσε να τη γλιτώσει, αφού επιπλέον τα μοντέλα της πωλούνται στην Κίνα σε εξωφρενικές τιμές. Η Youxia έχει ιδρυθεί από ένα νέο επιχειρηματία, όμως προς το παρόν το Χ της βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του πρωτοτύπου. Αν και δεν πρόκειται εντελώς για κλωνοποιημένο αντίγραφο, η ομοιότητα με το Model S είναι εμφανής στο εμπρός μέρος. Στο πίσω μέρος, η έμπνευση έρχεται περισσότερο από τα Lexus.

Lifan Xuanlang
03
Το αντίγραφο Lifan Xuanlang
04

Το πρωτότυπο Ford S-MΑΧ

Η Lifan είχε τραβήξει την προσοχή το 2008 με το 320, ένα αντίγραφο του ΜΙΝΙ. Πρόσφατα, η κινέζικη φίρμα ενδιαφέρθηκε για ένα μοντέλο σαφώς λιγότερο “fun”, αλλά έβαλε πραγματικά τα δυνατά της για να το κοπιάρει: Tο Ford S-MAX. Από ορισμένες γωνίες, η ομοιότητα είναι εκπληκτική. Κάποια κομμάτια του αμαξώματος, όπως το καπό, δείχνουν σαν να έχουν κατέβει από ράφι της Ford!

Beijing BJ40
05
Το αντίγραφο Beijing BJ40
06

Το πρωτότυπο Jeep Wrangler

Η ιστορία της Beijing εξηγεί, τρόπον τινά, τη συγκεκριμένη αντιγραφή. Η μάρκα αυτή προήλθε από την BAW, η οποία είχε υπογράψει τη δεκαετία του 1980 μια συνεργασία με την American Motors για την παραγωγή στην Κίνα του Jeep Cherokee. Το σημερινό BJ40 μιμείται πιο πολύ το Wrangler, αλλά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι προσθέτει στο κοκτέιλ και αρκετά δικά του στοιχεία.

BYD B0
07
Το αντίγραφο BYD B0
08

Το πρωτότυπο Toyota Aygo

Η αντιγραφή είναι παλιά τέχνη για την BYD. Η κινέζικη μάρκα προσφέρει σήμερα μοντέλα που δεν θυμίζουν συγκεκριμένα ευρωπαϊκά και ειδικεύεται περισσότερο στα υβριδικά. Όμως συνεχίζει να πουλάει το Β0, ένα κλώνο του παλιού Toyota Aygo, με διαφοροποιητικό στοιχείο τα φανάρια τύπου… αραχίδας, όπως στην παλιά Mercedes C-Class.

Zotye SR8
09

Το αντίγραφο Zotye SR8
010

Το πρωτότυπο Porsche Macan

H Zotye είναι πραγματικός σπεσιαλίστας στο είδος της, ειδικευμένη στα μοντέλα του Group VW. Θα μπορούσες να κάνεις ένα Top 10 μόνο με τα προϊόντα της. Το Domy X5 είναι κακέκτυπο του (παλιού) Tiguan, το SR7 είναι «εμπνευσμένο» από το Audi Q3 και το SR8 είναι κλώνος της Porsche Macan. Οι Κινέζοι μάλιστα τραβάνε το πράγμα στα άκρα, αντιγράφοντας ακόμα και το ταμπλό! Προφανώς, για τους πελάτες το πλεονέκτημα είναι η πολύ χαμηλότερη τιμή.

Zotye Domy X7

011

Το αντίγραφο Zotye Domy X7
012

Το πρωτότυπο VW Cross Coupé GTE

Και ιδού ξανά η Zotye. Εδώ μάλιστα η κινέζικη φίρμα βάζει τον πήχη πολύ ψηλά στο θέμα της αντιγραφής, προσφέροντας στην αγορά το αντίγραφο πριν παρουσιαστεί το πρωτότυπο! Στα μέσα του 2016, η Zotye λανσάρισε στην Κίνα το Domy X7, που είναι –στενά!– εμπνευσμένο από ένα εκθεσιακό concept της Volkswagen, το Cross Coupé GTE, από το οποίο δεν έχει ακόμη προέλθει κανένα VW παραγωγής.

Yema B11
013
Το αντίγραφο Yema B11
014

Το πρωτότυπο BMW i3

Η Yema είναι καθηγήτρια στις αντιγραφές. Το site της στο internet μπορεί να μην  προβάλλει παρά ένα μόνο μεγάλο SUV, το Τ70 («εμπνευσμένο» από το VW Touareg), όμως η φίρμα έχει στο «ποινικό μητρώο» της πολλές κλοπές (ναι, εδώ μιλάμε για κανονικές κλοπές). Η πιο πρόσφατη είναι ένας κλώνος, σούπερ-τσίπικος, του BMW i3. Οι Κινέζοι έχουν «δανειστεί» όλες τις χαρακτηριστικές λεπτομέρειες του i3, με πρώτη τη γραμμή των πλαϊνών παραθύρων. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ίσως το ασχημότερο αυτοκίνητο του πλανήτη.

Suzhou Eagle
015

Υπάρχει κάτι χειρότερο από την αντιγραφή; Ναι, η διπλή αντιγραφή! Αυτό το κινέζικο σπορ κουπέ είναι μια διασταύρωση Ferrari F12 με Porsche Cayman. Maranello μπροστά, Zuffenhausen πίσω. Προσθέστε στη συνταγή μια ντεγκραντέ διχρωμία στο αμάξωμα και χρυσές ζάντες, και θα χρειαστείτε το τηλέφωνο του κέντρου δηλητηριάσεων!

Rayttle E28

016

Το αντίγραφο Rayttle E28
017

Το πρωτότυπο Renault Twizy

Οι Κινέζοι έχουν εύλογα την τάση να αντιγράφουν ακριβά μοντέλα, έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν τα αντίγραφα σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως ασχολούνται και με μοντέλα πολύ λιγότερο χλιδάτα, όπως το λιλιπούτειο Renault Twizy, που εδώ έχει μετονομαστεί σε Rayttle E28. Και όπως το γαλλικό μίνι, έτσι και το κινέζικο είναι ηλεκτρικό. Υπερέχει όμως στο ότι έχει πραγματικές πόρτες!

Landwind X7
018

Το αντίγραφο Landwind X7
019

Το πρωτότυπο Range Rover Evoque

Σας αρέσει το Evoque, αλλά σας τρομάζει η τιμή του; Φανταστείτε να σας προσφερόταν ένα ακριβές αντίγραφο δύο ή τρεις φορές φθηνότερο. Εντελώς απίθανο στην Ευρώπη, αλλά, όπως είδαμε σε αυτό το Top 10, υπαρκτό στην Κίνα με τη μορφή του Landwind X7. Ακόμα και το όνομα είναι «εμπνευσμένο» από τη βρετανική φίρμα. Η Land Rover ήταν αναμενόμενο να γίνει έξαλλη. Προσέφυγε στα δικαστήρια, αλλά δεν φαίνεται να πετυχαίνει τίποτε…
Πηγή

\/ διαβάστε περισσότερα \/

Loading...