Για ποιο λόγο οι Έλληνες παντρεύονται αλλά δεν κάνουν σεξ με τις συζύγους τους;

Νέα έρευνα για τους γάμους στην Ελλάδα δείχνει μία πτώση στη σε ξουαλική επιθυμία, αλλά -παραδόξως- μία αύξηση στα ποσοστά των γάμων….

Παρότι ένας στους δύο γάμους καταλήγει πλέον στο διαζύγιο, οι Ελληνες επιμένουν να παντρεύονται, και μάλιστα πέρυσι, εν μέσω κρίσης, οι γάμοι αυξήθηκαν κατά 30%.

Όπως έδειξαν σχετικές έρευνες, πολλά ζευγάρια ζουν σαν αδελφές ψυχές μέσα στον γάμο, χωρίς σε ξουαλική επιθυμία, αλλά ταυτόχρονα δεν θεωρούν ότι η απουσία του σε ξ είναι σημαντική αιτία χωρισμού.

Ωστόσο, το ότι δεν κάνουν σ εξ μέσα στον γάμο ή στη σχέση δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν γενικά, αφού 8 στους 10 άνδρες απιστούν μέσα στη μόνιμη σχέση και 6 στις 10 γυναίκες διατηρούν εξωσυζυγική σχέση.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και της Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σε ξουαλικότητας δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, «η οικονομική και ταυτόχρονα πολιτιστική κρίση που διαπερνά τη χώρα μας φαίνεται πως κάνει τους κατοίκους της πιο ανασφαλείς και έτσι ίσως να εξηγείται η ανάγκη μιας σταθερής σχέσης όπως είναι ο γάμος, παρά τις γνωστές συνέπειές του στην ερωτική ζωή. Εκτός όμως από τη λίμπιντο, η κρίση στη χώρα μας φαίνεται ότι επηρεάζει και τον οργασμό καταλυτικά. Σχεδόν διπλασιάστηκε ο αριθμός των ανδρών που παραπονιούνται για πρόωρη εκσπερμάτιση, που κυρίως έχει αιτία το έντονο άγχος και την αγωνία του άνδρα για επιδόσεις, αλλά και ο αριθμός των ανδρών που προτιμούν τον αυνανισμό παρά τη σ εξουαλική πράξη».

Be first to comment